Després del part…

A l’habitació amb l’infant

Seguint les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut, el nadó estarà a l’habitació les 24 hores del dia (sempre que no hi hagi cap complicació) per tal de facilitar el contacte afectiu entre el nadó i els pares. El personal assistencial procurarà realitzar totes les cures al nadó a la mateixa habitació excepte en casos en què s’hagi de fer alguna tècnica especial, invasiva, que requereixi endur-se el nadó a la sala d’exploracions. En aquest cas,  la mare o el pare el podran acompanyar.

Aprofiteu el temps d’estada a l’Hospital per solucionar amb els professionals tots aquells dubtes que tingueu respecte a la lactància, les cures del nadó, els canvis immediats i futurs en el vostre cos, etc.

Us recomanem que llegiu atentament el tríptic informatiu sobre “Recomanacions perinatals a l’alta” (possibilitat de linkar document) per a informació més detallada sobre les cures del nadó.

Un ambient tranquil i agradable

Per tal de garantir un ambient agradable i respectar el descans de la resta de persones, us agrairem que mantingueu un to de veu moderat i que no hi hagi més de dues persones a l’habitació.

Us recomanem que no utilitzeu telèfons mòbils, però si els feu servir, manteniu-los en vibració o silenci.

Pel bé del nadó us recomanem que no rebeu visites de nens amb possibles processos infecciosos, ja que aquests són difícils d’identificar durant les primeres hores o dies.

Les flors són un bon regal i ajuden a fer més agradable l’estada. Per motius d’higiene hospitalària , no es poden tenir plantes amb terra a les habitacions.

L’alta, el dia de tornar a casa

L’equip assistencial us tindrà informada de la previsió del dia de l’alta, que habitualment serà a les 48 hores posteriors al part. Si el part ha estat per cesària, l’alta habitual serà passats tres dies.

En casos de total normalitat, és possible pactar l’alta a les 24h posteriors al part.

A mig matí del dia de l’alta us donarem tots els vostres informes i els del nadó.

Us agrairem que deixeu l’habitació tan aviat com sigui possible perquè pugui ser ocupada per una altra pacient.