Formació Pregrau UIC

En el marc de l’acord entre el nostre centre i la Universitat Internacional de Catalunya, formem par de l’equip docent de l’assignatura d’Obstetrícia i Ginecologia i participem acollin estudiants de 6é curs en les seves pràctiques de rotatori.

Arran del contracte amb la Universitat Internacional de Catalunya, van estat anomenats 1 CREA i 1 PAM (aquesta plaça serà compartida per dos professionals), per preparar l’assignatura d’Obstetrícia i Ginecologia de 4 curs de la Carrera de Medicina.

Amb els canvis del Pla d’estudi del Grau de Medicina , actualment tres professionals som professors associats: Dr. Felipe Ojeda, Dra. MJ. Canto y Dra. Girvent.

Durant 5é Curs acollim estudiant de pràctiques de l’assignatura Pràctiques Materno-infantils en l’àmbit de l’obstetrícia durant una setmana.

Així mateix,  hi ha una col·laboradora amb l’assignatura de Anatomia de l’Aparell Reproductor: Dra. Girvent.

En el marc de l’acord de col·laboració amb la Universidad de Monterrey (Mexico), y altres de l’ambit americà,  també acollim estudiants de darrer curs del grau de Medicina per realitzar periodes de pràctiques al nostre servei (un mes d’estada).


Rotacions Estudiants de 6é Curs de Medicina UIC: 

La estada al nostre servei, pot variar entre 2 i 4 setmanes; durant aquest període l’estudiant tres dos setmanes generals  de estada en Obstetrícia i Ginecologia pot triar a que especialitat vol dedicar la setmana o dos setmanes restant, poden ser en obstetrícia o en ginecologia, dependent del seu interès.

La rotació extra per Ginecologia inclou una major presencia a CCEE i a Quiròfan. Tanmateix la d’obstetrícia implica més ARO, Ecografia de Diagnòstic Prenatal i més estada a Sala de Parts.

L’avaluació correspon a cadascun dels tutors mèdics assignats:

Comprensió del conceptes relacionats amb els problemes reproductius i ginecològics bàsics, complicacions, diagnòstic i tractament inclouen opcions quirúrgiques.

Habilitats clíniques en examen clínic ginecobstètric.  Avaluacio de risc quirúrgic i de la gestant. Coneixement bàsic del rendiment de l’ecografia ginecològica.

Participació clínica en parts vaginals i/o cesària. Ajudantia en procediments quirúrgics ginecològics.

BENVINGUTS

L’esquema normalitza l’estada en dos setmanes estandart o en tres o quatre, donant opció al rotatori a triar més obstetrícia o més ginecologia.

1 setmana

Dia Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres
R1 SP Q SP SP HISTEROSC
R2 ARO PC ONCO PSP Q


2 setmana

Dia Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres
R1 ARO  PC ONCO PSP Q
R2 SP Q SP SP HISTEROSC


3 setmana

MÉS GINE

Dia Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres
R1 GIN Q MAMA HISTEROSC  PSP
R2 GIN Q ONCO PSP HISTEROSC

MÉS OBSTET

Dia Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres
R1 ARO SP ECO ECO SP/PP
R2 SP ECO ARO ECO SP


4 setmana

MÉS GINE

Dia Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres
R1 GINE Q MAMA HISTEROSC Q
R2 GINE Q ONCO PSP Q

MÉS OBSTET

Dia Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres
R1 ARO SP ECO ECO SP
R2 SP ECO ARO ECO PP


 

Practiques de MaternoInfantil:

Es una experiència clínica de 1 setmana que inclou la possibilitat d’atenció  a les dones  embarassades hospitalitzades, ambulatòries i a sala de parts.

Durant aquesta estada seguiran dones durant el Treball de part, acompanyaran en visites de urgències obstètriques i col·laboraran en la cirurgia obstètrica programada i urgent que es presenti durant el seu horari de pràctiques.

Els metges adjunts i els residents del Servei  donaren supervisió i mentoria i seran els responsables amb el tutor de pràctiques de l’avaluació de les habilitats i coneixements assolits per els estudiants, que intentaren centrar-se en:

Comprensió dels conceptes fonamentals relacionats amb els problemes de la gestació i part, inclouen les possibles complicacions i el seu tractament urgent mèdic i/o quirúrgic.

Habilitats clíniques en l’examen de la dona gestant.

Participació clínica en algun part vaginal i/o cesària.

Esquema bàsic de rotació per Obstetrícia, per estudiants de grau:

Dia Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres
R1 ARO SP ECO PP SP
R2 SP ECO ARO SP PP

Si algun dia no hi ha la CCEE prevista: acudirà a SP.


 

Abreviatures:

ARO: Consulta d'Alt Risc Obstetríc

SP: Sala de Parts

PP: Consulta de Pre Part

ECO: Gabinet d'Ecografia

GINE: Consulta de Ginecologia u Ginecologia Oncològica

ONCO: Consulta de Ginecologia i Oncològica

MAMA: Consulta de Patologia Mamaria

PSP: Consulta de Patologia de Sòl Pelvià

PC: Consulta de Patologia Cervical

Histeroscopia: Gabinet d'Histeroscopia

Q: Quiròfan